Om Langtved Isheste / Historie

Historie

Hans Olaf startede hesteavlen i 1973 med at avle Holstenere. Det lykkedes at få kåret en broncemedaljehoppe, og H.O. sad i en række år i repræsentantskabet for Dansk Sportsheste Avlsforbund (senere dansk Varmblod). På den tid var han også aktiv spring- og militaryrytter.
 
MEN i 1980 "så vi lyset" og skiftede over til islandske heste. Hans Olaf kørte rundt i hele landet sammen med sin ven Ari Bergsteinson og så på heste, og det blev hos Asser og Laila Olsen, vi købte to hopper:
  • Loshjærd fra Gata
  • Vigdis fra Søtofte

På Loshjærd avlede vi senere hingsten Baldur fra Gl. Essendrup og konkurrencetølteren Bersi fra Gl. Essendrup.

Den første gård, vi havde, hed Hem Dalgård på var på 28 ha. Senere købte vi Gl. Essendrup ved Hadsten på 103 ha. Den havde vi i 18 år.
 
I december 1998 flyttede vi så til Langtved i Vendsyssel, primært for at få noget bedre terræn og større stalde. Enkelte af vores heste har således stadig efternavnet Gl. Essendrup.
 

Jón tog i 2001 efter endt studentereksamen til Island for at lære. Han arbejdede med heste, indtil han i 2003 kom hjem og indtrådte i den daglige drift på stutteriet.

Siden er der sket meget. I 2008 byggede vi ridehal og rytterstue, og efterfølgende blev der lavet ovalbane. I årene 2009-2015 brugte lokalklubben Hekla Langtved som base for deres aktiviteter.

Langtved er i dag et islandshestecenter med mange opstaldere og en lang række forskellige aktiviteter.

 
Jón og Hans Olaf Stenild | Dybvadvej 124, 9740 Jerslev - Danmark | Tlf.: 28 15 39 40