Nyheder

21.11.2018: Information om hyggestævnet
Så er vi klar med information om hyggestævnet d. 23. november. 
 
Tidsplan
Kl. 16.00 - 16.30 - Indtjek i rytterstuen
Kl. 16.30 - Ryttermøde foran ridehallen
Kl. 17.00 - 3-gang begynder 
Kl. 17.50 - 3-gang svær 
Kl. 18.20 - T.5 
Kl. 18.40 - T.6 (umiddelbart efter udtagelsen er der præmieoverrækelse) 
Kl. 19.05 - A-finale 3-gang
Kl. 19.20 - A-finale 3-gang
Kl. 19.40 - A-finale T.5
Kl. 20.00 - Midnatstølt (umiddelbart efter udtagelsen er der præmieoverrækelse)
 
Foreløbige startlister
3-gang begynder
Cafeteria
Alrid-gruppen står for et lille cafeteria, hvor man kan købe chili con carne, drikkevarer, slik og kage.
 
Parkering og fold 
Trailere kan parkeres ved siden af og bagved ridehallen.

Hestene skal stå ved traileren. Man er også velkommen til at lave en fold på marken ved siden af indkørslen – medbring selv hegnsmateriale.
 
Til rytterne
Man deltager på eget ansvar.

Opvarmning sker på pladsen foran ridehallen eller på ovalbanen.

Hold jer klar til tiden! Det næste heat skal gerne ride ind, mens der bliver givet karakterer. Man skal ikke vente på at forrige heat forlader banen.

Der uddeles rosetter til deltagere i A-finalerne. Der rides ikke finaler i T.6 og Midnatstølt, men i de to klasser vil der være præmieoverrækkelse umiddelbart efter udtagelsen er slut. Der er rossetter til de 5 bedst placeret.
 
Vi glæder os til at se jer til en sjov og hygelig aften!
 
07.10.2018: Information om Kratluskerstævnet 2018

 
 

Kratlusker-stævnet er et stævne, som foregår i naturen, hvor man rider en afmærket rute. Langs ruten sidder der dommere – de såkaldte kratluskere – som bedømmer gangarter på markerede strækninger. På ruten er der opstillet markeringer, som viser, hvornår man er under bedømmelse, og hvilken gangart man skal vise. Ruten, man rider, er ca. 7 km.

Der er en individuel klasse og en klasse for hold.

I begge klasser skal der vises skridt, tölt, trav og en valgfri gangart. Man vælger selv tempoet. Rangering sker på baggrund af karakterbedømmelsen af gangarterne. Tiden har ingen indflydelse på resultatet, og man må ride det tempo, man har lyst til. For hold gælder det, at alle ryttere bedømmes individuelt (og får en særskilt dommerseddel). Holdets endelige score er et gennemsnit af holdets samlede bedømmelse. Rytterne/holdene sendes afsted med 5 minutters mellemrum.
Efter klassernes afslutning bliver der uddelt rosetter til de 5 bedste i hver klasse.
 
Det vil ikke være muligt at købe mad, men der sælges sodavand og kaffe/the – medbring derfor egen madpakke. Vi tænder grillen, og alle er velkomne til at bruge den.

I tidsrummet 09-09.30 skal man melde sin ankomst i rytterstuen. Der skal ikke fremvises tro- og loveerklæringer eller hestepas. Her vil der blive uddelt kort over ruten og overtræksveste med startnumre, så det er vigtigt, at man melder sin ankomst.

Kl 09.30 er der informationsmøde foran ridehallen. Her forklarer Jón nærmere om ruten og om regler for ridning på bedømmelsesstrækninger, overhalinger mv. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.

Der vil være skilte, som viser, hvor man kan parkere. På samme mark må man gerne lave en fold til sin hest.

Der er præmieuddeling umiddelbart efter sidste hold er kommet tilbage fra turen.

Vi glæder os til en hyggelig dag!
 
18.03.2018: Information om hyggestævnet d. 24. marts

Så er vi ved at være klar med tidsplan og foreløbige startlister til hyggestævnet d. 24. marts. Tidsplanen ser ud som følger:

Kl. 07.40-08.30 – indtjek i rytterstuen
Kl. 08.30 - ryttermøde i ridehallen
Kl. 08.45 – T.6
Kl. 09.00 - 4-gang
Kl. 10.15 – 3-gang begynder
Kl. 11.00 – 3-gang svær
Kl. 11.30 – T.8
Kl. 12.20 – T.5
Kl. 12.40 – 13.40 - Frokost

Første finale starter kl. 13.40. De resterende finaler følger i umiddelbar forlængelse heraf.

Finalerne afvikles i følgende rækkefølge:

T.6 A-finale
T.8 B-finale
4-gang B-finale
3-gang begynder B-finale
T.5 A-finale
T.8 A-finale
3-gang svær A-finale
4-gang A-finale
3-gang begynder A-finale

Der uddeles rosetter til deltagere i A-finalerne.

Vær opmærksom på følgende:
 • Der vil være et lille cafeteria, hvor man kan købe kaffe, drikkevarer og frokost, slik og kage.
 • Hestene skal stå ved traileren. Man er også velkommen til at lave en fold – medbring selv hegnsmateriale.
 • Opvarmning sker på pladsen foran ridehallen eller på ovalbanen.
 • Hold jer klar til tiden! Det næste heat skal gerne ride ind, mens der bliver givet karakterer. Man behøver ikke vente på at forrige heat forlader banen.
 • Man deltager på eget ansvar.
Vi glæder os til at se jer til en sjov og hyggelig dag!
 
06.01.2018: Godt nytår!
2017 er ovre, og vi står allerede inde i 2018´s allerførste dage. Vi gerne ønske alle et rigtigt godt og lykkebringende nytår!

Vi har her på Langtved haft et dejligt og begivenhedsrigt 2017.

I foråret 2017 solgte vi Eldfari fra Langtved til Norge. Han har siden da vist sig flot frem i Norge og vandt bl.a. sølv til De Norske Mesterskaber i T.2 sammen med sin dygtige rytter Malene.

Henover sommeren fik vi 15 velskabte og fine føl - 8 hopper og 7 hingste. Deriblandt var de første føl efter Eilífur, og de skuffede ikke. De har vist sig som meget velrejste, velgående og utrolig tillidsfulde. Vi havde både et føl efter Eilífur og et føl efter Börkur med til følshow i 2017. Börkur-sønnen Sæthor vandt sin klasse og imponerede alle ved Heklas følshow.

Det en ganske særligt at følge de heste, som vi har avlet. Det er en fornøjelse at se, hvordan de giver deres ryttere glæde – hvad enten det er i skoven eller på stævnebanerne. Langtved var for 4. år i træk det stutteri, der havde flest heste med til DM, og for 4. år i træk var en Langtved-hest medaljetager ved DM – i 2017 vandt Pernille og Saga fra Langtved bronze i A-flok.
 
2017s store højdepunkt har været Jón og Eilífurs stævnesæson, der kulminerede, da parret blev Danmarksmester i 5-gang med uhørt høje point. De vandt alle stævner i Danmark, som de stillede op i med finalekarakterer på hhv. 7,38 – 7,62 – 7,74! Jón og Eilífur vandt også den danske rangliste 2017 i 5.1. Alt så derfor også lyst ud, da Jón og Eilífur blev udtaget til VM- landholdet. Men Jón blev desværre smidt af en træningshest 3 dage senere og slog sit hoved voldsomt for 2. år i træk. Klog af skade holdt han sig i ro, men den dårlige optakt kom til at betyde, at VM ikke gik som håbet. Jón er heldigvis helt ovenpå igen og glæder sig til at vise Eilífur frem igen i 2018.


En vigtig del af hverdagen på Langtved er vores mange opstaldere. Vi glædes os dagligt over det store og dejlige fællesskab, hvor vi med hestene som ramme, sammen har mange gode timer.

I regi af Klub Langtved har vi i 2017 afholdt 20 forskellige arrangementer. Vi er glade for den store opbakning til vores aktiviteter, og vi ser frem til dette års arrangementer.

Vi glæder os til det nye år. Stalden er fuld af nye, unge talenter, og der er 15 føl på vej. Vi er taknemmelige over alle de positive oplevelser med hestene og de dejlige mennesker omkring os. Vi glæder os til at se jer i løbet af 2018.

Kh
Alle os på Langtved

09.11.2017: Information om hyggestævnet
Lørdag d. 18. november holder vi hyggestævne i ridehuset. 
 
Tidsplanen ser ud som følger:

Kl. 08.00-08.40 – indtjek i rytterstuen
Kl. 08.40 - ryttermøde i ridehallen
Kl. 09.00 - T.8
Kl. 09.50 - T.6
Kl. 10.10 - T.5
Kl. 10.25 - 4-gang
11.30 – 3-gang begynder
12.10 – 3-gang svær

Første finale starter kl. 13.15. De resterende finaler følger i umiddelbar forlængelse heraf. Finalerne afvikles i følgende rækkefølge:

T.8 B-finale
4-gang B-finale
3-gang begynder B-finale
T.6 A-finale
T.5 A-finale
T.8 A-finale
3-gang svær A-finale
4-gang A-finale
3.gang begynder A-finale

Hvis man kvalificerer sig til finaler i både en tøltklasse og en gangartsklasse, må man kun deltage i én af finalerne. Vinderen af en B-finale må selvfølgelig gerne ride A-finalen. Man skal senest kl 12.45 melde hvilken finale, man ønsker at ride. Det vil sige, at ryttere, der ligger lige uden for finalerne efter udtagelserne, skal holde sig godt orienteret om de er rykket op i en finale.

Der uddeles rosetter til deltagere i A-finalerne.

Vær opmærksom på følgende:
 • Der vil være et lille cafeteria, hvor man kan købe kaffe, drikkevarer og frokost, slik og kage.
 • Hestene skal stå ved traileren. Man er også velkommen til at lave en fold – medbring selv hegnsmateriale.
 • Opvarmning sker på pladsen foran ridehallen eller på ovalbanen.
 • Hold jer klar til tiden! Det næste heat skal gerne ride ind, mens der bliver givet karakterer. Man behøver ikke vente på at forrige heat forlader banen.
  Man deltager på eget ansvar.
Startlister
Vi glæder os til en sjov og hyggelig dag!

30.09.17: Kratluskerstævne 2017
I dag har vi afholdt årets Kratlusker-stævne. Vi havde 60 ekvipager til start, og vejret var heldigvis med os hele dagen. Tak til alle for en sjov og hyggelig dag.
 
 
29.07.17: Danmarksmesterskaberne 2017
Danmarksmesterskaberne 2017 er netop afholdt, og dagene bød på mange gode oplevelser for team Langtved.
 
Jón og Eilífur red et fint og fejlfrit program i udtagelsen i 5.1. I finalen gav parret den lidt ekstra gas vandt overlegent med et fantastisk snit på 7,74.  Jón og Eilífur er nu danmarksmestre 2017 i 5.1. Hvor er vi stolte - en fantastisk præsentation af en unge hest til hans blot 6. stævne!
 
Saga fra Langtved og Pernille kvalificerede sig til A-finalen i GDA, hvor de vandt bronze. Det er andet år i træk, at Saga og Pernille er med helst i toppen. Super flot!
 
Brana og Ida kvalificerede sig til A-finalen i GDY efter en flot udtagelse.
 
For 4. år i træk var Langtved det stutteri i Danmark, som havde flest  heste med til DM. Det er vi stolte af.
 
Som en super afslutning på et dejligt DM blev Jón og Eilífur udtaget til at repræsentere Danmark til VM i Holland i august 2017. Det bliver en stor stor oplevelse, og vi glæder os meget.
 
29.05.17: Jón og Eilífur vinder udtagelsesstævne
Jón og Eilífur havde sæsondebut ved sidste weekends udtagelsesstævne. Jón fik vist Eilífur flot frem, og sammen havde ekvipagen en fantastisk ridetur i udtagelsen i femgang.  Dommerne belønnede ridtet med 7,13, og parret førte efter udtagelsen. I finalen lagde parret lidt ekstra til og vandt med hele 7,38!
Vi er så stolte af Eilífur!
Langtved Isheste

16.05.17: Stævnedebut for det unge hold
Vi har været til stævne i Gári. Jón havde "det unge hold med" - 4 heste i alt.
Stjarna fra Langtved og Jón havde stævnedebut sammen. De havde nogle super gode ridetude på banen - de scorede 6,63 i 4.1 og 6,50 i T.1.
 
Stjarna fra Langtved

6-årige Litbjört fra Langtved var med i byen for første gang og havde ligeledes en meget overbevisende debut. Jón og Litbjört red T.4 og scorede 6.63. Det var første gang, hun var væk fra Langtved, og hun var så cool. Jeg er så stolt af hende!
 
Stjarni fra Langtved deltog i T.2 og gjorde fin figur. Han havde desværre en ærgerlig fejl for løse tøjler, men han er godt på vej.

4. hest var den kun 5-årige Dögg fra Langtved, som deltog i 4.2. Det var også første gang, hun var med i byen, og hun var ligeledes meget cool og upåvirket. Hun gjorde flot profil, men tabte desværre en sko i galoppen og måtte udgå. Men hun scorede op til 6,5 for både langsom tölt og trav. Dögg er en hoppe, der skal videreuddannes og sælges.

Det er altid ganske særligt at have hestene med den første gang til stævne.
 
Langtved Isheste

19.03.17: Fremvisning af staldens heste
Fredag d. 7. april fra kl. 19 til 21 inviterer vi til fremvisning af staldens heste. Hestene vil blive vist frem i ridehuset, og vi vil vise:
 • Salgsheste
 • Unge talenter på vej
 • Stævneheste 2017
 • Vores stjerne, Eilífur fra Teglborg
Arrangementet er åbent for alle, gratis og kræver ingen tilmelding.
Man kan købe kaffe, te og sodavand.

Vi glæder os til at vise jer de heste, vi har arbejdet med hele vinteren.
 


05.03.17: Information om hyggestævnet i ridehuset
Freadag d. 10. marts holder vi hyggestævne i ridehuset.
Stævnet starter kl. 17.00 med indtjekning i tidsrummet kl. 15.00-16.30.
 
Tidsplanen ser ud som følger:
 
Kl. 17.00: Let tølt STARTLISTE
Kl. 17.50: Middel tölt STARTLISTE
Kl. 18.15: 3-gang STARTLISTE
Kl. 19.20: 4-gang STARTLISTE
 
Resultater
Let tölt UDTAGELSE FINALE
Middel tölt UDTAGELSE FINALE
 
Langtved isheste
 
Første finale starter kl. 20.10. De resterende finaler følger i umiddelbar forlængelse heraf. Finalerne afvikles i samme rækkefølge som udtagelserne.
 
Der vil være et lille cafeteria i rytterstuen, hvorfra der sælges drikkevarer, slik og pizzaslices fra Slagter Krabbe.
 
Tilskuere er meget velkomme. Vi glæder os til en sjov og hyggelig aften!
Labgtved isheste
 
31.12.16: Godt nytår!
2016s sidste dag vil vi gerne ønske alle et rigtig godt nytår! På Langtved kan vi se tilbage på et 2016, som har budt på mange dejlige oplevelser.

2016 blev året, hvor vi startede Klub Langtved op. Opbakningen til Klub Langtved har oversteget vores vildeste forventninger, og vi er glade og beærede over, at så mange har valgt at bakke op om klubben og dens aktiviteter. Klub Langtved har i 2016 afholdt 27 forskellige arrangementer – kratluskerstævne, sportsstævne, hyggestævne, alridstævne, alridtræninger, ridekurser, fremvisning af staldens heste, stævnetræning, følfremvisning og meget mere. I skrivende stund tæller klubben 300 medlemmer. Vi glæder os til at tage hul på 2017, og vi har allerede en masse spændende aktiviteter i støbeskeen.

2016 var også året, hvor vores nye hingst Eilifur fik lov at vise sit enorme potentiale frem. Han startede sæsonen til kåring i Herning, hvorfra han tog en høj 1. klasses kåring med hjem. Efterfølgende endte han på en delt 1. plads i 5.1. til udtagelsesstævnet på Hedeland, kvalificerede sig direkte til 5.1-finalen til DM og blev slutteligt udtaget til at repræsentere det danske landshold til De Nordiske Mesterskaber i Biri i Norge. Eilifur er noget helt, helt særligt, og vi glæder os hver dag over ham!

På sportssiden har vi været stolte over de resultater, som Langtved-hestene og deres ryttere har opnået i år. Vi var for 3. år i træk det stutteri i Danmark, der havde flest heste kvalificeret til DM, og hele 2 heste fra vores avl var udtaget til De Nordiske Mesterskaber: Skarphedin på det norske landshold, og Saga på det danske landshold med vores dygtige medhjælper Pernille. Det er en flot udvikling, som Pernille og Saga har været igennem, og vi er meget stolte af Pernille.

I slutningen af juli pådrog Jón sig desværre en alvorlig hjernerystelse. Hjernerystelsen kostede ham deltagelsen til De Nordiske Mesterskaber, hvilket selvfølgelig var en stor skuffelse, men helbredet er trods alt det vigtigste. Helingsprocessen har været langstrakt og fuld af bekymring, men heldigvis er han  nu ved at være frisk igen.

2016 gav os 15 dejlige føl. Det er hvert år en stor glæde for os, når årets føl melder deres ankomst. Snerras fine datter, Sólrun, vandt i efteråret Heklas følshow med en tårnhøj bedømmelse på 4.13.

I 2016 har vi oplevet en stor tilgang i antallet af pensionsheste på Langtved, og vi glæder os meget over det daglige fællesskab. Det øgede antal af pensionsheste har betydet, at vi har valgt at udvide med en ny boksstald. Arbejdet med det nye staldafsnit er i fuld gang, og vi forventer, at hestene flytter ind i starten af januar.

Med disse ord vil vi ønske alle en god og sikker nytårsaften. Tak for mange dejlige stunder i 2016. Vi glæder os til at se jer igen i 2017.

De bedste hilsner
Jón og Hans Olaf
Langtved isheste

10.12.16: Årets juleridetur
I dag løb årets juletur af stablen. Mere end 30 heste og ryttere var med på en dejlig tur i det milde december-vejr. Efterfølgende var der hyggelig spisning i rytterstuen.

Langtved Isheste
 
08.10.16: Kåring af Årets Kratluskere
Så fik vi kåret årets kratluskere til et hyggeligt Kratlusker-stævne med mere end 50 startende ekvipager. Tak til alle for en dejlig dag!

 
Langtved isheste

04.10.16: Information om Kratlusker-stævne
Så er vi klar med uddybende information, tidsplan og startlister til vores Kratlusker-stævne, som vi afholder lørdag d. 8. oktober.
 
Kratlusker-stævnet er et stævne, som foregår i naturen, hvor man rider en afmærket rute. Langs ruten sidder der dommere – de såkaldte kratluskere – som bedømmer gangarter på markerede strækninger. På ruten er der opstillet markeringer, som viser, hvornår man er under bedømmelse, og hvilken gangart man skal vise. Ruten, man rider, er ca. 5 km.

Der er en individuel klasse og en klasse for hold (der er max. 3 ekvipager pr. hold).

I begge klasser skal der vises skridt, tölt, trav og en valgfri gangart. Man vælger selv tempoet. Rangering sker på baggrund af karakterbedømmelsen af gangarterne. Tiden har ingen indflydelse på resultatet, og man må ride det tempo, man har lyst til. For hold gælder det, at alle ryttere bedømmes individuelt (og får en særskilt dommerseddel). Holdets endelige score er et gennemsnit af holdets samlede bedømmelse. Rytterne/holdene sendes afsted med 5 minutters mellemrum.

Efter klassernes afslutning bliver der uddelt rosetter til de 5 bedste i hver klasse.
 
Se startlister og -tider her

Det vil ikke være muligt at købe mad, men der sælges sodavand og kaffe/the – medbring derfor egen madpakke.

I tidsrummet 08-08.30 skal man melde sin ankomst i rytterstuen. Der skal ikke fremvises tro- og loveerklæring eller hestepas. I forbindelse med ankomst vil der blive uddelt kort over ruten og overtræksveste med startnumre - så det er vigtigt, at man melder sin ankomst.

Kl 08.30 er der informationsmøde foran ridehallen. Her forklarer Jón nærmere om ruten og om regler for ridning på bedømmelsesstrækninger, overhalinger mv. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål.
 
Første rytter bliver sendt afsted kl. 9.

Der vil være skilte, som viser, hvor man kan parkere. På samme mark må man gerne lave en fold til sin hest.

Kl. 13 er der præmieuddeling.
 
Vi glæder os til  en hyggelig dag!
 
 
13.09.16: 1-dagsstævne d. 18. september
Søndag d. 18. september holder vi 1-dagsstævne på Langtved. I nedenstående kan du finde forskellig information om stævnet.
 
Tidsplan
 
Kl. 08.00-09.00 – Check in i rytterstuen
Kl. 08.50 – Ryttermøde i ridehallen
Kl. 09.00 – Dommermøde
Kl. 09.20 – 4.5
Kl. 11. 00 – 4.3
Kl. 11.40 – 4.2
Kl. 12.15 – 5.2
Kl. 12.45-13.30 – Frokost
Kl. 13.30 – T.8
Kl. 14.40 – T.5
Kl. 15.15 – T.3
Kl. 15.55 – T.4
Kl. 16.05 – Tak for i dag
Biksen har åben hele dagen. I biksen sælges pølser/brød, kage og kolde og varme drikkevarer.
 
Tilskuere er meget velkomne!
 
Langtved Isheste
 
18.08.16: Fremvisning af årets føl
Lørdag den 20. august 2016 kl. 10 inviterer vi til føl-dag på Langtved. Vi viser alle vores fine føl frem enkeltvis i ridehallen, og fortæller om dem og deres afstamning.

Efter fremvisningen af føllene er der frokostpause. Man medbringer selv frokost.

Efter frokost går vi på markvandring og hilser på vores ungheste, som går i smukke kuperede folde omkring Langtved.

 Alle er velkomne, arrangementet er gratis, og der kræves ingen tilmelding.

 Vi starter kl 10.

 Der sælges kaffe, the og vand – mad skal selv medbringes.

Kl. 15 holder Alrid-gruppen springtræning - også dér er tilskuere meget velkomne.

Langtved Isheste

06.06.16: Stor succes til landsholds-udtagelsesstævnet
Ved det netop afholdte landsholds-udtagelsesstævne i Roskilde havde Jón stor succes med både Eldfari og Eilífur.

Eldfari var i højt humør og fuldt fokuseret og især meget sikker for løse tøjler. Sammen vandt vi T.2! Det var ikke forventet, for feltet var meget stærkt med nogle af verdens bedste T.2 heste og ryttere. Vi er så stolte over, at vores egen Eldfari fra Langtved kan være med på dette plan!

Eilífur deltog i 5-gang. Det var hans blot 2. stævne, men det var ikke til at se. Vi red en sikker udtagelse og kvalificerede os til finalen, hvor vi endte på en delt 1. plads! Det var Eilífurs første finale. Fantastisk at han allerede nu kan være med på så højt et niveau!

Langtved Isheste

22.05.16: Alridstævne på Langtved
Klub Langtved har netop afholdt et åbent alridstævne. Stævnet var en stor succes med glade ryttere og heste. Resultaterne fra stævnet kan ses her

Langtved Isheste

16.05.16: Tvisturs pinsestævne
Så er vi hjemvendt fra årets hyggeligste stævne - Tvisturs Pinsestævne. Vi er trætte, men glade og stolte over vores dejlige heste.

Vi havde 7 heste med - både erfarne stævneheste og unge debuttanter.
Jón red 3 heste: Eldafari, Eilifur og Tindur. Eldfari var med i T.2 og red 7.50 i udtagelsen, hvilket er personlig rekord. Dejligt at vinterens træning har båret frugt!
Eilífur var med til sit første stævne og deltog i femgang. Passen kiksede desværre, men Eilífur gjorde fin figur og fik god erfaring med hjem.

Langtved Isheste

Jón og Tindur vandt speedpas og viste meget fine takter i stilpas med op til 8,5 for paskvalitet.

Josefine red den kun 5-årige Depla til hendes første stævne og red sig direkte ind i en A-finale i 4.2 med næsten 6 i snit. Depla var så sød og tog det hele i stiv arm. Josefine red også den 6-årige hoppe Stjarna, som havde debut som sportshest. Hun blev nr. 2 i 4.2 og nr. 2 i T.4.

Endelig havde Pernille Børkur- datteren Prinsessa Rós med. De kvalificerede sig til finalerne i T.3 og 4.2 - i sidst nævnte blev parret nr. 3 lige efter Josefine og Stjarna.
Det er fantastisk sjovt at følge de unge heste. Jeg er stolt over at vise dem frem og især over at se, med hvilken ro de tog hele virvaret.

08.05.16: Eilífur kåret i 1. klasse
Vores fantastiske Eilífur har netop været fremstillet til kåring i Herning. Og hvilken kåring! Han blev kåret i 1. klasse med 8,36 for rideegenskaber og en total på 8,20. Vi er glade, stolte og taknemmelige over, at han er en del af Langtved. Vi glæder os til at bruge ham som både avlshingst og som fantastisk ridehest. Han skal fremadrettet være Jóns konkurrencehest, så det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer. Du kan læse mere om Eilífur og hans kåring på hans egen side her på hjemmesiden.

Langtved isheste

24.04.2016: Fine resultater til Gædingakeppni
Så fik vi taget rigtig hul på stævnesæsonen, da vi var afsted til Nordjysk Mesterskab i Gædingakeppni.

Det var et rigtig godt stævne for os. Vi tog afsted med 7 heste fra stalden, og 6 af dem kom med i finalerne. Jón red sin vallak Tindur og hoppen Stelpa i A-flok. Begge heste kvalificerede sig til a-finalen til DM. Tindur endte samlet nr. 5 i finalen. I B-flok havde vi 3 heste med, som alle havde stævnedebut, og alle tre kvalificerede sig til B-finalen. Pernille red Lifra (som er til salg), Josefine red Stjarna (Börkur-dattter) og Jón red Prinssesa Rós (Börkur-datter). Det var rigtig sjovt, at vi red samme finale alle tre. Jón og Prinssesa Rós endte med at rykke op i A-finalen og endte på en samlet 6. plads.

Endelig red Josefine hendes egen vallak Atli, som også er til salg, i ungdomsflok, hvor hun endte på en samlet 7. plads i A-finalen.

Alt i alt en super start på udendørssæsonen, trods det hårde vejr, der varede hele weekenden.
Langtved Isheste

08.04.2016: Vellykket Åbent Hus-arrangement
Fredag d. 8. april åbnede vi dørene og viste en stor del af de heste frem, vi har trænet i løbet af vinteren. Vi viste i alt 17 heste frem – en blanding af helt unge heste, salgsheste, afkom efter Börkur og så vores nye hingstehåb Eilifur. Omkring 150 nysgerrige personer havde fundet vej. Det var en meget vellykket aften, hvor hestene viste sig flot frem og tog det hele i strakt arm.

En lille stemningsvideo fra aftenen kan ses på vores Facebook-side

17.03.2016: Invitation til fremvisning af staldens heste

Fremvisning af vinterens træning: kom og se staldens rideheste!

Fredag d. 8. april fra kl. 19 til 21 inviterer vi til fremvisning af en række af staldens heste. Hestene vil blive vist frem i ridehuset, og aftenen vil byde på visninger af:
 • Salgsheste
 • Unge talenter på vej
 • Afkomssamling efter Börkur
 • Vores nye unge hingstehåb, Hamur-sønnen, Eilifur
Arrangementet er åbent for alle, gratis og kræver ingen tilmelding.
Langtved Isheste
 
03.03.2016: Information om hyggestævne
Fredag d. 4. marts holder vi hyggestævne i ridehuset.
Tidsplanen ser således ud:

Indtjekning i tidsrummet 15.00-16.30
17.00 – 3-gang
18.10 – Middel tölt
18.40 – Let tölt
19.30 – Finaler
Finale: 3-gang
Finale: Middel tölt
Finale: Let tölt

Der vil være et lille cafeteria under stævnet, hvor man kan købe pølser, sodavand, kaffe og kage.
Langtved Isheste

03.03.2016: Sølvmedalje til World Tölt

Jón og Eldfari fra Langtved havde dette års stævnedebut ved World Tölt i Odense, og parret kvalificerede sig til a-finalen i T.2. Finalekulissen var helt fantastisk med masser af mennesker og en virkelig god stemning. Jón og Eldfari gjorde fin figur og endte med en sølvmedalje. Hvilken dejlig start på stævnesæsonen!
Langtved Isheste

05.01.2015: Godt nytår!
På en af 2016s allerførste dage vil vi gerne ønske alle et rigtig godt og lykkebringende nytår!

På Langtved var 2015 endnu et godt år fyldt med gode og positive oplevelser.

2015 var året, hvor en helt særlig begivenhed indtraf, idet Jón og Sidse blev forældre til deres datter Petrea. Stor, sund og velskabt så hun dagens lys d. 22. april, og både forældre og bedsteforældre nyder hende i fulde drag. Petrea har stor glæde af at være med i stalden og se på heste og katte, og hun startede sin ridekarriere med manér: på ryggen af Hamur.

I 2015 lavede vi et større generationsskifte i vores flok af avlshopper. 6 nye hopper af vores egen avl er sat ind i gruppen af avlshopper, og de er alle nøje udvalgt efter både sind og gangartsmønster. De nye hopper erstatter en række af vores ældre avlshopper. De gamle avlshopper har alle fået gode og kærlige hjem, hvor de vil nyde deres otium. Alle vores avlshopper er scannet i fol, og vi venter i alt 17 føl i 2016.

Danmarksmesterskaberne blev holdt i Herning i juli måned. 10 heste avlet på Langtved deltog, og en stor del af dem kvalificerede sig til finalerne. Vi er både stolte over, at hestene er med i toppen, og glade for de mange positive tilbagemeldinger, vi får fra hestenes glade og tilfredse ryttere.

For Jón personligt var DM en stor succes. Sammen med Eldfari fra Langtved vandt han bronze i T.2 med flotte 7.62 i finalen.

Også vores føl klarede sig imponerende til årets følshows. Tristan og Gosa fra Langtved vandt klasserne for hhv. hoppeføl- og hingsteføl til Heklas følshow med tårnhøje bedømmelser, og til det efterfølgende elitefølshow gjorde de begge flot figur og placerede sig som hhv. nr. 2 og 4.
langtved isheste

2015 var også året, hvor vi valgte at opsige vores samarbejde med lokalklubben Hekla, da vi selv ønsker at udnytte Langtveds kapacitet fuldt ud. Gennem de sidste år har Langtved udviklet sig til et stort og aktivt opstaldningssted med en masse liv og spændende aktiviteter, og for at videreudvikle og understøtte dette, har vi startet Klub Langtved op - for netop at samle alt under én paraply. Klubbens formål er at skabe et bredt og rummeligt fællesskab omkring den islandske hest med udgangspunkt i Langtveds faciliteter, og 2016 kommer til at byde på en række spændende aktiviteter: ridekurser, gangarts-cliniques, stævnetræning, alridsforberedelse, sportsstævner, alridstævne, fælles rideture og meget mere. Klub Langtved er blevet taget rigtig godt imod og har i skrivende stund allerede knap 180 medlemmer.

Vi glæder os til at tage hul på et nyt år, hvor mange nye initiativer vil tage deres begyndelse. Vi er taknemmelige over alle de positive oplevelser og tilkendegivelser vi har fået fra jer alle i 2015, og vi glæder os til at se jer i 2016.

De bedste hilsner, Jón og Hans Olaf

12.12.2015: Årets juleridetur
Årets juleridetur på Langtved foregik i fremragende vejr. Vi var 35 ryttere, der red afsted. Humøret var højt og hestene glade. Ruten gik igennem det kuperede terræn i Jyske Ås og endte i det flade åbne lavland hos Helle og Jesper Johst.
Efterfølgende var der hyggelig julefrokost i rytterstuen.

Tak for en dejlig dag!
langtved isheste

29.10.2015: Klub Langtved har set dagens lys
Så har vi skudt Klub Langtved i gang med et vellykket informationsmøde. 80 mennesker var mødt op, og vi er glade og taknemmelige over de mange positive tilkendegivelser i forhold til vores nye initiativ.
 
Klubbens formål er at skabe et bredt og rummeligt fællesskab omkring den islandske hest med udgangspunkt i Langtved Isheste faciliteter, hvor vi har bl.a. ridehus, ovalbane, en permanent Alrid-terrænbane og en velfungerede rytterstue.

Klub Langtved udbyder en række spændende aktiviteter i løbet af året: ugentlig rideundervisning for både børn og voksne, ridekurser, gangarts-cliniques, stævnetræning, Alridsforberedelse, sportsstævner, Alridstævne, fælles rideture og meget, meget mere.

Klub Langtved starter op 1. januar 2016. Du kan allerede nu melde dig ind på Sporti. Gør du det, gælder dit medlemsfordele resten af 2015 og hele 2016.

Du kan læse mere om Klub Langtved på vores hjemmeside under menupunktet "Klub Langtved". Her finder du også klubbens aktivitetskalender. Denne opdateres løbende.
 
langtved isheste
 
11.10.2015: Fantastiske resultater til Heklas følshow
Vi har netop haft 4 fine føl med til Heklas følshow. Alle fire føl fik utrolig flotte bedømmelser, og vi tog røde sløjfer i både hoppe- og hingsteklassen.

Gosa fra Langtved efter vores gamle avlshoppe Gná frá Efri-Rauðalæk og Greifi frá Árbæjarhjáleigu vandt klassen for hoppeføl med en bedømmelse på fantastiske 3,70.

Nös fra Langtved tog andenpladsen i hoppefølsklassen med en bedømmelse på imponerende 3,62. Nös’ mor er Drift frá Árgerdi, og hendes far er vores egen Börkur frá Litlu-Reykjum.

Tristan fra Langtved vandt klassen for hingsteføl. Han blev bedømt med flotte 3,58. Han er efter Ísold frá Árgerdi, og hans far er vores Börkur frá Litlu-Reykjum.

Örn fra Langtved blev nummer tre i klassen for hingsteføl. Han blev bedømt med bl.a. 4 for gangarter. Han er efter Ör fra Langtved og Börkur frá Litlu-Reykjum.

Vi er super stolte over de flotte bedømmelser. Særligt glade er vi for, at alle føl fik meget høje bedømmelser for gangarter, form og udtryk.
langtved isheste

04.10.2015: Præsentation af kommende aktiviteter på Langtved
Vi har valgt at opsige vores samarbejde med lokalklubben Hekla ved udgangen af 2015, idet vi ønsker at udnytte vores faciliteter fuldt ud selv. Vi har en masse spændende aktiviteter på tegnebrættet. Vi er nu nået så langt i vores tanker, at vi gerne vil invitere venner af Langtved til en lille præsentation af vores tanker om et rytterfællesskab omkring Langtved og en aktivitetskalender for 2016.

Vi holder præsentationen onsdag d. 28. oktober 2015 kl. 19.30 i rytterstuen på Langtved. Af hensyn til kaffebrygning mv. vil vi gerne have enten en mail med tilmelding (sidse_w@hotmail.com), eller at man skriver sig på sedlen, som hænger i ridehuset.langtved isheste

19.07.2015: Stor succes for Langtved til DM 2015
Så har Danmarksmesterskaberne netop været afholdt, og det var en fornøjelse at se hvor mange heste, med Langtved som efternavn, der havde kvalificeret sig. Hele 10 heste fra Langtved deltog, og 6 af dem var med i én af finalerne:

 • I ungdoms-flok endte Johanne og Hersir fra Langtved som nr. 2 og Frederikke og Jaki fra Langtved som nr. 4
 • I A-flok endte Rikke og Sæla fra Langtved som nr. 3
 • I Teenage-Flok endte Sille og Nattfari fra Langtved som nr. 8.
 • I 5.1 ungdom kvalificerede Emilie og Sól-Lilja fra Langtved sig til b-finalen, hvor de gjorde flot figur.

Vi er meget stolte over vores avl og de dygtige ryttere.

Jón deltog på Mánadis og Eldfari fra Langtved.

Mánadis kvalificerede sig til b-finalen i T.1. Hun gjorde fin figur i en tæt finale, scorede op til 8 for hurtig tølt og endte på en samlet 10. plads.

Jón og Eldfari har haft et stærkt første år sammen i T.2 og fortsatte den gode udvikling ved årets DM. I år er niveauet i Danmark i netop T.2 ualmindeligt højt, og trods en fejlfri udtagelse endte Jón og Eldfari som nr. 7 og altså i b-finalen. B-finalen blev redet i flot vejr om lørdagen, og Jón og Eldfari vandt finalen sikkert, og så var pladsen i a-finalen sikret. Nu var der alt at vinde og intet at tabe, og Jón valgte at prøve nyde finalen og se om årets træning ikke ville bære frugt. Eldafari var i højt humør og blev vist frem med flot energi. Han var endnu bedre end i b-finalen. Især for løse tøjler strålede parret, og dommerne kvitterede også med et gennemsnit på 8 for netop denne del. Da alt var redet, og pointene gjort op, endte Jón og Eldfari på en flot 3. plads, vandt bronzemedalje og levede til fulde op til egne ambitioner for året.

langtved ishesteEndeligt skal det nævnes, at vinderen af ungdoms-flok, Askur fra Nr. Hytten, er efter vores Börkur fra Litlu-Reykjum. Han blev redet flot af Signe Lund Jensen.

19.07.2015: Ny generation af avlshopper
En ny generation af avlshopper starter i år deres karriere. Hopperne er nøje udvalgt ud fra vores avlskriterier om både sind og gangartsanlæg, og vi glæder os meget til at følge deres afkom de kommende år. Samtidig har vi sagt farvel til Sóley og Sunna, som begge har fået gode og kærlige hjem at nyde deres 3. alder i.
Du kan se beskrivelser af alle vores avlshopper på siden Avlshopperlangtved isheste

28.06.2015: Mange fine føl
Sommeren står som altid i føllenes tegn, og vi har fået nogle rigtig fine føl.
Se billeder af dem inde på vores følside Føl på Langtved 2015

langtved isheste

21.06.2015: DIs landsholdsudtagelsesstævne
Jón var afsted til DIs landsholdsudtagelsesstævne i Herning, hvor han deltog med Mánadis, Tindur og Eldfari. Det var Jóns tredje stævne med Eldfari, og der bliver hver gang lagt lidt på og gjort nye erfaringer. Til dette stævne leverede parret en sikker og flydende visning uden fejl, og dommerne kvitterede med flotte 7.40 total med helt op til 7,90 - personlig rekord for Jón og Eldfari. I finalen endte de som nr. 3.
Tindur var med første gang som Jóns pashest. Tindur viste glimt af hans talent og kvalificerede sig til DM.langtved isheste
Mánadis endte lige uden for finalerne i tölt og 4-gang.
Næste stævne for de tre heste er Danmarksmesterskaberne i starten af juli.
 
07.06.2015: Heklas WRL-stævne
Årets Hekla stævne på Langtved var på mange måde et super stævne. Vi var heldige med vejret, banen var i top, og stævnet var fuldt booket.

Der var rigtig mange Langtved-heste til start til dette stævne. Det er altid dejligt at følge de heste, vi sælger, udvikle sig med deres ryttere, og til dette stævne var Langtved-hestene meget flot repræsenteret.langtved isheste

A-finale i 5.1
Sæla fra Langtved og Rikke
Saga fra Langtved og Pernille
Sóllilja fra Langtved og Emilie
Tindur og Jón

Vinder af T.2
Eldfari fra Langtved og Jón

A-finale i T.3
Hersir fra Langtved og Johanne
Diva fra Langtved og Josefine
A-finale i T.5
Sindri fra Langtved og Bjørk
A-finale 4.1
Hersir fra Langtved og Johanne
A-finale i 4.2
Skák fra Langtved og Jón
A-finale i 4.3
Sindri fra Langtved og Bjørk
Náttfari fra Langtved og Sille
A-finale i 4.5
Barda fra Langtved og Emma Vi er så stolte over vores avl og de dygtige ryttere!Du kan se flere billeder fra Langtved-hestene i aktion på vores Facebook-side 
 
26.05.2015: WRL stævne i Hirtshals
Jón havde debut med Eldfari fra Langtved i T.2 til WRL stævnet hos Hoygards Hestar i Hirtshals. Det gik rigtig godt! Parret leverede en sikker og fejlfri præstation og endte med en total på 7,03. En god debut, som lover godt for de fremtidige ridt.

langtved isheste

25.05.2015: Kåring II i Herning
Vi havde tre hopper med til kåringen i Herning.

Snælda, som vi har avlet på Island, viste sig flot frem med god udstråling og højt løft. Hun fik en kåring på 7,75 – lidt under hvad vi havde håbet på, men traven og passen var ikke helt så gode, som de havde været hjemme i træningen.

langtved isheste

Stelpa havde vist meget flotte takter op mod kåringen, men ramte desværre slet ikke dagen til fremvisningen. Hun blev kåret i 2. kl. Vi tror, at hun kan meget mere og satser på at fremvise hende igen.

Endelig kårede Jón hoppen Frida fra Langtved. Hun er en 6 års firgænger hoppe efter Börkur. Hun fik en flot kåring med 8,5 for tölt, trav, galop, sind/villje langsom tölt og langsom galop. Med kåringen af Frida nåede Börkur op på 6 kårede afkom, hvoraf 4 af dem har 8,5 eller mere for tölt! Ham er vi glade for, at vi har!

langtved isheste

Alle tre hopper skal indgå i vores avl. De opfylder vores kriterier om godt sind, gode gangarter og talentfulde stævneheste.

13.05.2015: Årets første føl er kommet
Den 13. maj folede Dögunn og årets første føl kom til verden. Det blev en fin brunblak hingst. Han trives og har mod på verden!

langtved isheste

10.05.2015: Terrængående ismuler ved Langtved
Søndag den 10. maj 2015 var der inviteret til alridtræningsstævne hos Langtved Isheste Alridgruppen. Der var 25 tilmeldte ryttere til træningsstævnet. Der var otte ryttere i AL3 klassen – den lette klasse - og 17 ryttere i AL4 klassen – for begynderklassen. Træningsstævnet var en stor succes med glade deltagere og flot vejr.

langtved isheste

Nordjyske har lavet en artikel om stævnet, som kan læses her

Resultater

AL 3
1. plads: Christina Weidemann Pedersen på Askur fra St. Daarbak

AL3 Hold
1. plads Pia Felletoft Knudsen på Silfur fra Birkelunden og Anette Elkjær på Siggi fra Birkelunden

AL4
1. plads: Lisbet Karred Larsen på Odin fra Svalegaarden
2. plads: Kirsten Brix Elland på Gladur fra Hammer Bakker

AL4 Hold
1. plads: Liva Hvarregaard Nielsen på Keimur fra Gravarkoti og Lise Hvarregaard Nielsen på Frami fra Stenslund
2. plads: AnneMette Wittrup på Pyrill fra Kærsholm og Sanne Riis Pedersen på Silja fra Stavad
3. plads: Lise Dannesbo på Loki fra Sandmosen og Mette Mylund Christensen på Sindri fra Pirup
4. plads: Britt Højen Andersen på Don fra Langtved og Pia Schioldan på Thokkadis fra Lindebak.

22.04.2015 Nyeste generation på Langtved har set verden
Den 22. april kom Sidse og Jóns datter, Petrea, til verden. Hun er sund og rask - og stærk som en hest. Far Jón og farfar Hans Olaf er meget stolte af hende!

langtved isheste

1000 tak til alle for søde hilsner og fine gaver.

22.04.2015: Langtved-tøj
I samarbejde med TS-profil.dk har vi fået lavet en række flotte t-shirts, trøjer og jakker med Langtveds logo. Du kan bestille via dette link: http://ts-profil.dk/langtved-isheste-278

langtved isheste12.04.2015: Så er stævnesæsonen i gang
Hele teamet fra Langtved har været afsted til Gáris WRL-stævne. Det gik super godt med alle hestene - med mange finalepladser og flotte karakterer.
 • Jón og Mánadis kvalificerede sig til A-finale i både T.1 og 4.1. Mánadis er efter Hamur frá Blesastödum.
 • Pernille og Skutla fra Langtved havde debur i T.1 og endte på en flot 3. plads med 7 i snit for hurtigt tempo. Skutla er efter Börkur fra Litlu-Reykjum.
 • Pernille og Saga fra Langtved havde debut i 5.1 og kvalificerede sig til finalen. Saga er efter Börkur fra Litlu-Reykjum.
 • Frederikke og Jaki fra Langtved kom med i finalen i både T.3 og 4.2 og kvalificerede sig til sport A.
 • Jón og Stelpa fra Langtved fik 6,43 i snit i 5.1-udtagelsen. Stelpa er efter Börkur fra Litlu-Reykjum.
langtved isheste

25.03.2015: Alridtræningen er i fuld gang
Langtved Ishestes Alridgruppe har igen i 2015 sammensat et stort og flot træningsprogram op til årets alridsæson. Programmet, som består af bl.a. undervisning i springteknik, lydighed, gangarter og terrænlydighed, strækker sig over hele foråret og afsluttes med et træningsstævne på Langtved d. 10. maj.
langtved isheste
langtved isheste

04.01.2015: Godt Nytår!

På en af 2015s første dage, vil vi gerne ønske alle et rigtig godt og lykkebringende nytår!

2014 har været et godt år, hvor vi har kunnet glæde os over mange gode resultater.

2014 var året, hvor hele 3 heste af vores avl var udtaget til de Nordiske Mesterskaber: Hersi og Barda i Gædingakeppni og Eldfari i Sport. Eldfari blev Danmarksmester i T.2 for ungryttere og tog sammen Kristian sølv med hjem fra NM.

Et andet højdepunkt for vores avl var, da vores hoppe, Skutla, blev kåret. Hun blev kåret med 9 for tølt og trav. Skutla er efter vores egen Börkur, og vi håber, at hun bare er den første af mange stjerner, han vil give os. Vi er i hvert fald meget begejstrede for hans afkom.

I det hele taget har det været dejligt at se så mange Langtved-heste rundt omkring på stævnebanerne. Det gør os stolte, hver gang vi ser en hest af vores avl klare det godt. I det hele taget er det en glæde at møde de heste, vi har solgt. Det er skønt at se og høre om, hvordan hestene bringer glæde hos deres nye ejere.
langtved isheste
For Jón personligt har det været en rigtig god stævnesæson med hans 3 stævneheste Mánadis, Tritill og Börkur:

Hamur-datteren Mánadis blev i foråret jysk mester i Gædingakepnni i B-flok, og var efterfølgende finaledeltager til DM.

Tritill var finalist til DM i Gædingakeppni og gik af flere omgange meget højt i T.1 – hans højeste score i denne disciplin var i 2014 7,22.

Endelig er der vores skønne Börkur, der bare bliver bedre og bedre. I 2014 var han for 3. gang finalist til DM, hvor han vandt bronzemedalje i 4.1 efter at have gået 7,20 i udtagelsen. Som en kulmination på Jón og Börkurs stævnesæson, blev de udtaget til landsholdet. Udtagelsen til landsholdet var det foreløbige højdepunkt i parrets samarbejde og betød derfor rigtig meget. Nu er det spændende at se, hvad 2015 bringer for de to.

Som et ekstra skulderklap til Jón blev han 2 gange i 2014 nomineret til FEIFs liste for ”god og harmonisk ridning”.
langtved isheste
Vi har i 2014 fået 14 dejlige føl. Vores hoppeføl Isafold, efter Børkur og Isold, vandt sin klasse ved Heklas følshow, og blev senere nr. 2 blandt hoppeføllene ved Elitefølshowet. Her fik hun den højeste bygningskarakter blandt samtlige deltagende heste.

2015 venter nu forude. Stalden er fuld af talentfulde heste, som alle er godt i gang med deres uddannelse. Nogle trænes frem mod k&a
Jón og Hans Olaf Stenild | Dybvadvej 124, 9740 Jerslev - Danmark | Tlf.: 28 15 39 40